VILLA THALASSA

A. Kontodimas Architects-VILLA THALASSA

The project involved the total redesign of an existing structure on a seafront property in order to meet the functional and aesthetical standards of new owners.

The unfinished shell was completed with minimal details and additional structures were incorporated to achieve a contemporary form and extend living areas outside. All interior spaces were redesigned as to accommodate open-plan common areas and to equip private bedrooms with ensuite bathrooms and adequate storage. Wide openings integrated throughout the house offer views towards the sea and further emphasize this feeling of openess.

Materiality, including stone, plaster, steel and wood, accentuates the minimal design. Clean lines of the main volume and the steel pergolas are softened when combined with masonry walls and wooden details.

A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Pool view of a seaside summer villa at dusk - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - The front facade of the vacation house featuring modern design and materiality mirrored on pool surface at sunset- Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Tactile materiality accentuates minimal design featuring masonry and plastered walls, steel pergolas and wooden details - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Landscape design enriches the minimal structure incorporating plants and trees commonly found in the natural mediterranean environment - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - View across the pool towards dining & lounge pergola - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Materials and vegetation accentuate the clean lines of the building volume - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Pool entrance door in natural wood - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - View from outdoor lounge underneath steel pergola overlooks the pool and the sea in the background - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Interior lounge area by the fireplace enjoys views towards the sea - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Bespoke wooden furniture featuring steel details were designed for the playroom - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Living room area bathed in sunlight accentuating the various textures- Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Main bathroom in beach tones combines blue-green tiles and bespoke wooden furniture - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Green marble in matt finish combined with dark metal details in main bathroom - Kontodimas Architects
A. Kontodimas Architects-Villa Thalassa - Pool and sea view at dusk - Kontodimas Architects